torstai 29. tammikuuta 2015

Wasabimayo & thai salad

Eräänä iltana tammikuun alussa päätimme taistella lumimyrskyä vastaan ystäväporukalla ja päädyimme paitsi käsittämättömän hauskoille myöhäisille jatkoille, myös kutsumaan itsemme illalliselle. Onneksi kutsuimme, nimittäin ihana Noora testasi Yhteishyvän karamellipossureseptiä sekä thaisalaattia. Viinillä (vodkalla) saattoi olla osuutensa asiaan, mutta en ehkä kestä miten hyvää! 

Tätä oli luonnollisesti pakko saada heti lisää. Seuraavana päivänä tie vei McDonaldsiin, mutta heti sen jälkeen kuitenkin. Tyhminä emme tietenkään ostaneet possua koska jääkaapista löytyi kanaa, mutta meidänkin versiosta tuli hyvää, ei ehkä ihan niin ultimate-kamaa kuin alkuperäinen mutta terveellisempää ainakin. En itseasiassa ole edes katsonut noita alkuperäisiä reseptejä ennen kuin nyt linkitin ne... :D Koska kanan resepti oli vähitäänkin hatusta vedetty, en sen kummempia määriä laita tähän. Oman maun mukaan!



 Paista kananfileet pannulla pinnalta ruskeiksi. Itse käytän vainoharhaisena aina mieluummin kokonaisia fileitä koska kuka tietää mitä ne palat oikeasti ovat, mutta luulen että sopivat ne palatkin ihan hyvin. Tässä kohtaa ei tarvitse olla läpikypsää koska jatkoa seuraa.


 Kanan kanssa pannulle eksyi vähän sekalainen joukko aineksia... Silppusin pannulle chiliä, inkivääriä ja sitruunaruohoa, ja kaadoin sekaan soijaa, limemehua, hieman kalakastiketta sekä riisiviinietikkaa. Meillä oli myös edellisen päivän noutosafkoja hieman jäljellä (tie ei siis käynytkään Mäkkärin vaan Chinamanin kautta!! :D) joten lisäsin sekaan hieman kahta erilaista kanaa kastikkeineen - kung pao sekä si sa ket - sekä maapähkinädippiä. Ainakin luulen että se on maapähkinää, nimi on kuvaavasti 'BOSS' - who knows?.


Sillä aikaa, kun kana hautui mausteineen, suikaloin porkkanaa sekä mangoa. Tähän ehkä paras väline on kuorimaveitsi, jatkaa vaan porkkanan kuorimista kuorien jälkeenkin. Mangon kuoret kannattaa irroittaa isommalla veitsellä mutta muuten sama tekniikka toimii jos hedelmä ei ole ehtinyt todella pehmeäksi.


Porkkanan ja mangon lisäksi laitoin salaattiin pieniksi revittyjä salaatinlehtiä, cashewpähkinöitä sekä korianteria. Kuvassa salaatin päällä näkyy tosin sitruunamelissaa, koska mies inhoaa korianteria. Toimi tämäkin, joskin omasta mielestäni korianteri tekee kaikesta parempaa. 


Pöytään voi kattaa valmiiksi salaatinlehtiä sekä wasabimajoneesin. Salaatin kannattaa olla jämäkkää ja suurilehtistä, tämä lajike taisi olla cosmopolitan nimeltään. Wasabimajoneesi on yksikertaisuudessaan wasabia ja majoneesia. 


En tiedä miten maltoin ottaa tämän kuvan.... Nam!!!


Voila!

Jälkiviisaana totean että possuversio oli ehkä aavistuksen enemmän herkkua mutta sisäinen fitnessintoilijani ainakin tykkäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti